Tomato & Broccoli Freekeh - فريك بالبروكلي و صلصة الطماطم
Freekeh is my Favorite kind of carbs. I can't stop myself in adding it in anything or eating in many forms. This dish I cooked it on a day when I decided to go Vegan for a Day. It is so easy and basically, its components are found in your cupboard.
servings: 6 people
prep time: 5 mins
cook time: 35 mins
Ingredients:
Freekeh - الفريك
Freekeh 2 cups
Olive oil 3 tsp
Butter 2 tsp
Black pepper 1 tsp
Nutmeg 2 tsp
Salt 2 tsp
Dry mint 1 tbsp
Vegetable Stock 1 cup
Tomato juice 1 1/2 cup
Broccoli Fresh 150 g
Carrot - Grated 1 cup
zuchinni - Grated 1 cup
فريك ٣ كوب
زيت زيتون ٣ معلقة صغير
ذبدة ٢ معلقة صغيرة
فلفل اسود ١ معلقة صغيرة
جوز الطيب ٢ معلقة صغيرة
ملح ٢ معلقة صعيرة
نعناع ناشف ١ معلقة كبيرة
مرقة خضار ١ كوب
عصير طماطم ١ ١/٢ كوب
بروكلي ١٥٠ جرام
جزر- مبشور ١ كوب
كوسة - مبشور ١ كوب
Instructions - الطريقة
1- On a medium heat, put a medium-sized pot, add olive oil and butter. Leave for 30 seconds or until the oil becomes hot.
2- Add the carrots and zuchinni, stir for 2 minutes then add black pepper, salt, nutmeg and dry mint.
3- Add the freekeh and stir for 5 - 7 minutes or when the freekeh is hot.
4- Add tomato juice and vegetable stock. leave until it boils and the freekeh absorbs the stock.
5- In a baking pan, add the freekeh and put on the top the broccoli, cover and bake at 180 degrees for 15-20 minutes
6- Remove and serve
١- علي نار متوسطة، نضع طاسة و اضيف زيت زيتون و الذبدة حتي يسخن
٢- ضيف الجزر و الكوسة و قلب ٢ دقيقة بعد ذلك ضيف فلفل اسود، ملح، جوز الطيب و النعناع اليابس
٣- زيد الفريك و قلب ٥-٧ دقايق او لما الفريك يسخن
٤- ضيف عصير الطماطم و مرقة الخضار. اتركه حتي يغلي و الفريك يشرب الخليط
٥- في وعاء للخبيز قلب الفريك فيه و زيد البروكلي علي الوش. غاطية بفويل . ادخله الفرن علي درجة ١٨٠ لمدة ١٥-٢٠ دقيقة
٦- جية وقت التقديم
Comments
Post a Comment