Chicken Breasts with creamy spinach sauce - صدورالدجاج بصوص السبانخ بالكريمة



Since I was a kid I hated anything related to spinach, the taste, the smell and the texture. I would skip meals when it is cooked at home or when I'm forced I used to sneak feed my dog.
This recipe is my way of eating spinach undercover and enjoy it as wel and not only this but it is a healthy recipe.

servings: 4 people
prep time: 5 mins
cook time: 20 mins



Ingredients:


Chicken - الدجاج

Chicken Breasts                       4 pcs
Olive oil                                   3 tbsp
Salt                                           2 tsp
Black pepper                            1 tsp
Nutmeg                                    1 tsp

       صدور دجاج          ٤ قطعة
زيت زيتون            ٣ معلقة كبير
ملح                  ٢ معلقة صغير
فلفل اسود         ١ معلقة صغير
جوز الطيب         ١ معلقة صغير

Spinach sauce - صوص السبانخ

Fresh spinach leaves chopped  5 cups
Butter                                        2 tbsp
Flour                                         2 tbsp
Skimmed Milk                          1 1/2 cup
Nutmeg                                     1 tsp
Salt                                           2 tsp
Black Pepper                             1 tsp
Lemon juice                             2 tbsp

سبانخ              ٥ كوب متقطع
ذبدة                  ٢ معلقة كبير
دقيق ابيض         ٢ معلقة كبير
حليب خالي دسم       ١ ١/٢ كوب
ملح                 ١ معلقة صغير
فلفل اسود        ١ معلقة صغير
عصير ليمون        ٢ معلقة كبير

Sauteed mushroom and cherry tomato - سوتية مشروم و طماطم

Cherry tomato                          5 pcs
mushroom                                5 pcs
Olive oil                                   1 tbsp
Salt                                           1 1/2 tsp

طماطم شيري                  ٥ حب
مشروم                          ٥ قطع
زيت زيتون             ١ معلقة كبير
ملح             ١ ١/٢ معلقة صغير




Instructions - الطريقة

For the chicken - الدجاج

1- On a medium heat, put a medium-sized pan, add olive oil and leave for 30 seconds or until the oil becomes hot.

2- Add chicken breasts, season it with salt, pepper, and nutmeg and leave to cook for 3-4 minutes on each side or until it is golden.

3- Reduce the heat and leave to cook for 10 mins

4- Remove and leave it to rest

١- علي نار متوسطة، نضع طاسة  و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الزيت
٢- ضيف صدور الدجاج و تبل بالملح ، فلفل و جوز الطيب. اترك علي النار ٣-٤ دقايق علي كل ناحية 
                      ٣- خفف النار و اتركها ١٠ دقايق
٤- ازلها من علي الطاسة و اتركها ترتاح

For the sauce - صوص السبانخ

1- On medium Heat, put a medium-sized pan, add butter and flour and stir until combined.

2- Add the fresh spinach and stir for 2-3 minutes

3- Add the milk bit by bit while stirring, season it with nutmeg, salt, black pepper and lemon juice

4- Add chicken breasts

5- Cover and leave to cook for 7-10 minutes

١- علي نار متوسطة، نضع طاسة  و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الذبدة و الدقيق و قلب
 ٢- ضيف السبانخ و قلب ٢ -٣ دقايق
٣- اضيف الحليب شوية شوية مع تقلب، بعدين ضيف ملح، فلفل ، جوز الطيب و عصير الليمون
٤- ضيف الدجاج
٥- غطية و اترك ٧ - ١٠ دقايق

For the vegetables - الخضار

1 - On medium high heat, put a small pan and add olive oil

2- Add the cherry tomatoes and mushroom and stir to cover them with olive oil

3- Season with salt and leave to cook while sauteeing even now and then for 8-10 mins

١- علي نار متوسطة، نضع طاسة  و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الزيت
٢- ضيف الشيري طماطم و المشروم ، قلب و غطية بزيت الزيتون
٣- ضيف الملح و قلب من وقت للتاني لمدة ٨ - ١٠ دقايق





Comments