Chicken Breasts with creamy spinach sauce - صدورالدجاج بصوص السبانخ بالكريمة
Since I was a kid I hated anything related to spinach, the taste, the smell and the texture. I would skip meals when it is cooked at home or when I'm forced I used to sneak feed my dog.
This recipe is my way of eating spinach undercover and enjoy it as wel and not only this but it is a healthy recipe.
servings: 4 people
prep time: 5 mins
cook time: 20 mins
Ingredients:
Chicken - الدجاج
Chicken Breasts 4 pcs
Olive oil 3 tbsp
Salt 2 tsp
Black pepper 1 tsp
Nutmeg 1 tsp
صدور دجاج ٤ قطعة
زيت زيتون ٣ معلقة كبير
ملح ٢ معلقة صغير
فلفل اسود ١ معلقة صغير
جوز الطيب ١ معلقة صغير
Spinach sauce - صوص السبانخ
Fresh spinach leaves chopped 5 cups
Butter 2 tbsp
Flour 2 tbsp
Skimmed Milk 1 1/2 cup
Nutmeg 1 tsp
Salt 2 tsp
Black Pepper 1 tsp
Lemon juice 2 tbsp
سبانخ ٥ كوب متقطع
ذبدة ٢ معلقة كبير
دقيق ابيض ٢ معلقة كبير
حليب خالي دسم ١ ١/٢ كوب
ملح ١ معلقة صغير
فلفل اسود ١ معلقة صغير
عصير ليمون ٢ معلقة كبير
Sauteed mushroom and cherry tomato - سوتية مشروم و طماطم
Cherry tomato 5 pcs
mushroom 5 pcs
Olive oil 1 tbsp
Salt 1 1/2 tsp
طماطم شيري ٥ حب
مشروم ٥ قطع
زيت زيتون ١ معلقة كبير
ملح ١ ١/٢ معلقة صغير
Instructions - الطريقة
For the chicken - الدجاج
1- On a medium heat, put a medium-sized pan, add olive oil and leave for 30 seconds or until the oil becomes hot.
2- Add chicken breasts, season it with salt, pepper, and nutmeg and leave to cook for 3-4 minutes on each side or until it is golden.
3- Reduce the heat and leave to cook for 10 mins
4- Remove and leave it to rest
١- علي نار متوسطة، نضع طاسة و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الزيت
٢- ضيف صدور الدجاج و تبل بالملح ، فلفل و جوز الطيب. اترك علي النار ٣-٤ دقايق علي كل ناحية
٣- خفف النار و اتركها ١٠ دقايق
٤- ازلها من علي الطاسة و اتركها ترتاح
For the sauce - صوص السبانخ
1- On medium Heat, put a medium-sized pan, add butter and flour and stir until combined.
2- Add the fresh spinach and stir for 2-3 minutes
3- Add the milk bit by bit while stirring, season it with nutmeg, salt, black pepper and lemon juice
4- Add chicken breasts
5- Cover and leave to cook for 7-10 minutes
١- علي نار متوسطة، نضع طاسة و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الذبدة و الدقيق و قلب
٢- ضيف السبانخ و قلب ٢ -٣ دقايق
٣- اضيف الحليب شوية شوية مع تقلب، بعدين ضيف ملح، فلفل ، جوز الطيب و عصير الليمون
٤- ضيف الدجاج
٥- غطية و اترك ٧ - ١٠ دقايق
٢- ضيف السبانخ و قلب ٢ -٣ دقايق
٣- اضيف الحليب شوية شوية مع تقلب، بعدين ضيف ملح، فلفل ، جوز الطيب و عصير الليمون
٤- ضيف الدجاج
٥- غطية و اترك ٧ - ١٠ دقايق
For the vegetables - الخضار
1 - On medium high heat, put a small pan and add olive oil
2- Add the cherry tomatoes and mushroom and stir to cover them with olive oil
3- Season with salt and leave to cook while sauteeing even now and then for 8-10 mins
١- علي نار متوسطة، نضع طاسة و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الزيت
٢- ضيف الشيري طماطم و المشروم ، قلب و غطية بزيت الزيتون
٣- ضيف الملح و قلب من وقت للتاني لمدة ٨ - ١٠ دقايق
Comments
Post a Comment