Fish Fillet with pesto sauce and Glazed veggies - سمك فيلة بصوص الريحان مع خضار سوتية






I have decided that it is time to get back on eating healthy, not following a certain diet but to eat healthily and to be aware of what my mouth chews. This recipe is one of my favorite when it comes to fish fillets especially when pairing it with the glazed veggies.

servings: 2 peopleprep time: 5 minsCook time: 20 mins

Ingredients - مقادير :

Fish fillet - السمك فيلة



Fish fillet 4 pc      ( 60 g each)
Flour                      1/3 cup
cumin                    1 tsp
onion powder        1 tsp
garlic powder        1 tsp
salt                        1/2 tsp
pepper                   1/2 tsp
olive oil                 2 tbsp
pesto sauce            2 tbsp

 سمك فيلة     ٤ قطع   ٦٠ جرام كل قطعة
دقيق                                   ١/٣ كوب
كمون                           ١ معلقة صغير 
بصل بودرة                   ١  معلقة صغير 

ثوم بودرة                      ١  معلقة صغير 
ملح                         ١/٢  معلقة صغير 
فلفل                        ١/٢  معلقة صغير 
زيت زيتون                       ٢ معلقة كبير
پيستو صوص                    ٢ معلقة كبير

Glazed vegetables - خضار سوتية

butter                      2 tbsp ( can be replaced by olive oil)
carrot                      1 pc ( 100g)
zucchini                  2 pcs ( 120g)
mushroom              40 g
onion                      40 g
vegetable stock       1/2 cup
salt                          1 tsp
sugar                       1 tsp

ذبدة    ٢ معلقة كبير ممكن زيت زيتون بديل
جزر                                      ١٠٠ جرام
كوسة                                    ١٢٠ جرام
مشروم                                     ٤٠ جرام
بصل                                       ٤٠ جرام
مرقة خضار                              ١/٢ كوب
ملح                                ١  معلقة صغير 
سكر                               ١  معلقة صغير 



Instructions - الطريقة

For the Fish - سمك فيلة

1- In a Flat plate, add flour, salt, pepper, cumin, onion powder and garlic powder. Mix it together very well.

2- Add fish fillets into the flour mix and cover it with flour

3- On a medium heat, put a medium-sized pan, add olive oil and leave for 30 seconds or until the oil becomes hot.

4- Add fish fillets, leave to cook for 3 minutes on each side until golden color. Add pesto sauce. Cover the fish with the Sauce and remove.

١- في طبق مسطح، ضيف دقيق، ملح، فلفل، كمون، ، ثوم بودرة و بصل بودرة. اخلط جيد
٢- ضيف السمك و قلبه في خليط الدقيق علي الناحيتين
٣- علي نار متوسطة، نضع طاسة  و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الزيت
٤ - ضيف السمك و اتركه ٣ دقايق علي كل جنب و زيد عليه الپيستو صوص . غطية و اغلق النار





For the vegetables - خضار

1-On a medium heat put a medium-sized pan, add olive oil and leave for 30 seconds or until the oil becomes hot.

2- Add carrots, zucchini, and onion. stir to cover with butter and leave to cook for 4 minutes.

3- Add mushroom and saute for 3 minutes

4- Add vegetable stock, salt, and sugar. stir until the vegetables absorb all the stock. cover and remove

١- علي نار متوسطة، نضع طاسة  و اضيف زيت زيتون حتي يسخن الزيت
 ٢ضيف جزر، بصل و الكوسة. قلب تيغطة بالذبدة
٣- اترك لمدة ٤ دقايق
٤- ضيف المشروم  و اترك ٣ دقايق
٥- ضيف مرقة الخضار، ملح و سكر و قلب لحد ما الخضار يشرب المرقة
٦غطية و اغلق النار



Comments