Fillet with mushroom sauce - فيلة بصوص المشروم
That's a favorite to my husband's tummy and for me, it is the recipe I cook when in a hurry and want to cook something delicious. It is a recipe that your cupboard has its ingredients as long as you have the meat fillets ready.
servings: 3 people
prep time: 5 mins
cook time: 25 mins
Ingredients:
Meat fillet - لحمة فيلة
Meat Fillet 500 g ( 100g each)
Butter 3 tbsp
Salt 2 tsp
Black pepper 1 tsp
Nutmeg 1 tsp
لحم فيلة ٥٠٠ جرام
ذبدة ٣ معلقة كبير
ملح ٢ معلقة صغير
فلفل اسود ١ معلقة صغير
جوز الطيب ١ معلقة صغير
Mushroom sauce - صوص المشروم
Fresh mushroom leaves chopped 1 cup
Carrot chopped 1 cup
zucchini chopped 1 cup
Butter 2 tbsp
Flour 2 tbsp
Skimmed Milk 1 1/2 cup
Nutmeg 1 tsp
Salt 2 tsp
Black Pepper 1 tsp
مشروم ١ كوب متقطع
جزر ١ كوب متقطع
كوسة ١ كوب
ذبدة ٢ معلقة كبير
دقيق ابيض ٢ معلقة كبير
كريمة ١ ١/٢ كوب
ملح ١ معلقة صغير
فلفل اسود ١ معلقة صغير
Instruction - الطريقة
For the meat fillet - اللحم
1- On a medium heat, put a medium-sized pan, add olive oil and leave for 30 seconds or until the oil becomes hot.
2- Add chicken breasts, season it with salt, pepper, and nutmeg and leave to cook for 3-4 minutes on each side or until it is golden.
3- Remove and leave it to rest
١ - علي نار متوسطة، نضع طاسة و اضيف ذبدة حتي يسخن
٢ - ضيف صدور الدجاج و تبل بالملح ، فلفل و جوز الطيب. اترك علي النار ٣-٤ دقايق علي كل ناحية
٣- ازلها من علي الطاسة و اتركها ترتاح
For the sauce - صوص المشروم
1- On medium Heat, put the pan, add flour and stir until combined.
2- Add the fresh mushroom, carrots, and zucchini, stir for 2-3 minutes
3- Add the cream bit by bit while stirring, season it with nutmeg, salt, and black pepper
4- Add meat fillet
5- Cover and leave to cook for 7-10 minutes
١- علي نار متوسطة، نضع نفس طاسة و ضيف الدقيق و قلب
٢ - ضيف المشروم و الجزر و الكوسة و قلب ٢ -٣ دقايق
٣ - اضيف الكريمة شوية شوية مع تقلب، بعدين ضيف ملح، فلفل ، جوز الطيب
٤ - ضيف اللحمة و غطية و اترك ٧ - ١٠ دقايق
Comments
Post a Comment