Fillet with mushroom sauce - فيلة بصوص المشروم



That's a favorite to my husband's tummy and for me, it is the recipe I cook when in a hurry and want to cook something delicious. It is a recipe that your cupboard has its ingredients as long as you have the meat fillets ready.

servings: 3 people
prep time: 5 mins

cook time: 25 mins



Ingredients:


Meat fillet - لحمة فيلة

Meat Fillet                                500 g ( 100g each)
Butter                                       3 tbsp
Salt                                           2 tsp
Black pepper                            1 tsp
Nutmeg                                    1 tsp

 لحم فيلة                 ٥٠٠ جرام 
ذبدة                    ٣ معلقة كبير
ملح                  ٢ معلقة صغير
فلفل اسود           ١ معلقة صغير
جوز الطيب         ١ معلقة صغير


Mushroom sauce - صوص المشروم

Fresh mushroom leaves chopped  1 cup
Carrot chopped                              1 cup
zucchini chopped                           1 cup
Butter                                             2 tbsp
Flour                                              2 tbsp
Skimmed Milk                               1 1/2 cup
Nutmeg                                          1 tsp
Salt                                                2 tsp
Black Pepper                                 1 tsp


مشروم              ١ كوب متقطع
جزر                 ١ كوب متقطع
كوسة                        ١ كوب 
ذبدة                    ٢ معلقة كبير
دقيق ابيض           ٢ معلقة كبير
كريمة                  ١ ١/٢ كوب
ملح                  ١ معلقة صغير
فلفل اسود          ١ معلقة صغير



Instruction -  الطريقة



For the meat fillet - اللحم

1- On a medium heat, put a medium-sized pan, add olive oil and leave for 30 seconds or until the oil becomes hot.

2- Add chicken breasts, season it with salt, pepper, and nutmeg and leave to cook for 3-4 minutes on each side or until it is golden.

3- Remove and leave it to rest


١ علي نار متوسطة، نضع طاسة  و اضيف ذبدة حتي يسخن 
٢  - ضيف صدور الدجاج و تبل بالملح ، فلفل و جوز الطيب. اترك علي النار ٣-٤ دقايق علي كل ناحية

٣- ازلها من علي الطاسة و اتركها ترتاح



For the sauce - صوص المشروم



1- On medium Heat, put the pan, add flour and stir until combined.

2- Add the fresh mushroom, carrots, and zucchini, stir for 2-3 minutes

3- Add the cream bit by bit while stirring, season it with nutmeg, salt, and black pepper 

4- Add meat fillet

5- Cover and leave to cook for 7-10 minutes

١- علي نار متوسطة، نضع نفس طاسة و ضيف الدقيق و قلب
٢ ضيف المشروم و الجزر و الكوسة و قلب ٢ -٣ دقايق
٣ -  اضيف الكريمة شوية شوية مع تقلب، بعدين ضيف ملح، فلفل ، جوز الطيب
  ٤ - ضيف اللحمة و غطية  و اترك ٧ - ١٠ دقايق




Comments